ГолосUA
14:07 28/11/2009

Й.Вінський очолив партію «Народна влада»

Лідера народно-патріотичного об`єднання "За демократію та справедливість" Йосипа Вінського сьогодні обрано головою партії "Народна влада". Таке рішення було ухвалено сьогодні на третьому з’їзді партії "Народна влада".

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі цієї організації.

З’їзд також обрав нові керівні органи партії та затвердив нову партійну програму.

Відповідно до ухваленої на з’їзді програми, метою партії "Народна влада" є розбудова демократичної і справедливої України без олігархів.

Зокрема, програма народників декларує такі цілі, як створення нової ринково-планової економіки, за якої держава прогнозує розвиток економіки і суспільства на 10 і більше років наперед, а також зосередження в руках держави 20-30 ключових монополій.

Серед цілій парті також є націоналізація стратегічних підприємств, приватизованих у протизаконний спосіб, повернення в державну власність шляхом викупу тих підприємств, які були приватизовані за безцінь. Але, наголошується в програмі, націоналізація не торкнеться жодного підприємства, яке було збудоване "з нуля" приватним бізнесом.

Партія також вважає за необхідне ліквідувати величезний розрив у рівні доходів між кількома тисячами надбагатих і мільйонами бідних громадян за допомогою механізмів перерозподілу. "Соціальна справедливість – одна з найважливіших умов для успішного розвитку України. Розрив у доходах між найбагатшими і найбіднішими прошарками населення країни буде поступово скорочуватися і становитиме не 1:40, як сьогодні в Україні, а 1:5 — 1:6, як це є зараз у більшості європейських країн", — йдеться у програмі партії.

Крім того, "Народна влада" планує запровадити конституційну норму про обов`язкову погодинну оплату праці. "Розмір мінімальних зарплат і пенсій за жодних умов не буде меншим за прожитковий мінімум", — наголошується у програмі.

 

Читайте также по теме