ГолосUA
11:38 27/11/2008

Кабм ін пропонує місцевим органам влади використовувати працю засуджених

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зобов’язати місцеві державні адміністрації брати участь у залученні виробничих потужностей підприємств установ виконання покарань для соціально-економічного розвитку регіонів і одержанні засудженими професій, які користуються попитом на ринку праці.

Про це сказано в законопроекті № 3400 "Про внесення змін до деяких законів України" (про розвиток трудової діяльності засуджених), зареєстрованому в Раді 20 листопада, повідомляють "Українські Новини".

Відповідні зміни пропонується внести до закону "Про місцеві державні адміністрації" шляхом розширення повноважень держадміністрацій у сфері зайнятості населення.

Крім цього, зміни пропонується внести до закону "Про зайнятість населення".

Зокрема, проектом закону передбачається, що державні й територіальні програми зайнятості населення повинні бути спрямовані, в тому числі, й на: сприяння створенню нових робочих місць для засуджених за межами установ виконання покарань; сприяння суспільно-корисній зайнятості засуджених безпосередньо на підприємствах установ виконання покарань шляхом здійснення заходів інвестиційної політики.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що його прийняття дасть змогу знизити гостроту проблеми трудової зайнятості засуджених, обумовить зниження рівня злочинності в регіонах і забезпечить підприємства кваліфікованими робочими кадрами.

 

Читайте также по теме