ГолосUA
13:56 06/03/2009

Кабмін доручив казначейству направити кошти від ПДВ на погашення зарплат

Кабінет Міністрів доручив Державному казначейству забезпечити першочергове направлення коштів, призначених на відшкодування податку на додану вартість, на погашення зарплат.

Про це сказано в повідомленні управління зі зв’язків зі ЗМІ секретаріату Кабміну.

5 березня уряд затвердив порядок відшкодування в 2009 році ПДВ суб’єктам господарювання, у яких є заборгованість по заробітній платі (з нарахуваннями), податків, зборів (обов’язкових платежів) та за енергоносії.

Зокрема, Держказначейство, в якому будуть відкриті відповідні рахунки, буде перераховувати кошти з відшкодування ПДВ, які в першу чергу будуть спрямовуватися на погашення заборгованості із зарплати, податків, зборів.

Погашення заборгованості по зарплаті, а також компенсація за її несвоєчасну виплату буде здійснюватися шляхом перерахування коштів на особисті рахунки працівників суб’єктів господарювання, відкриті в банківських установах.

Залишок невикористаних відшкодування по ПДВ буде перераховуватися на поточний рахунок, відкритий суб’єкту господарювання в обслуговуючий банк.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Міністерству фінансів і Державному казначейству забезпечити пріоритетне фінансування заборгованостей із зарплат на державних підприємствах.

Як повідомлялося, заборгованість із зарплат в Україні досягла 1,5 млрд грн.

 

Читайте также по теме