ГолосUA
07:42 30/12/2008

Кабмін доручив Податковій терміново переглянути рішення про стягнення штрафу зі спиртзаводів «Тернопільспирту» за відвантаження спирту

Кабінет Міністрів доручив Державній податковій адміністрації невідкладно переглянути рішення органів податкової служби про стягнення штрафних санкцій із державних спиртових заводів, які входять до складу об’єднання «Тернопільспирт», за відвантаження етилового спирту.

Про це сказано у відповідному розпорядженні уряду № 1615 від 27 грудня.

Таким чином, Кабмін доручив Податковій переглянути рішення органів державної податкової служби про застосування фінансових санкцій до державних спиртових заводів Тернопільської області за відвантаження цими підприємствами етилового спирту споживачам на підставі договорів комісії з Київським обласним державним об’єднанням спиртової й лікеро-горілчаної промисловості.

Крім цього, Кабмін доручив Міністерству аграрної політики разом з Податковою внести в місячний строк пропозиції в частині вдосконалення законодавства в сфері оптової торгівлі етиловим спиртом.

Нагадаємо, раніше Мінагрополітики звернулося до Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури й Служби безпеки України із проханням не допустити неправомірного стягнення штрафних санкцій податковою адміністрацією у розмірі 511 млн. гривень із державних спиртзаводів «Тернопільспирту».

Відповідно до закону «Про державне регулювання виробництва й обороту спирту етилових, коньячних і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів», оптова реалізація етилового спирту здійснюється тільки спеціально вповноваженими Кабміном держпідприємствами, і з 2006 року до нині такі повноваження є тільки в одного підприємства — Київського обласного державного об’єднання спиртової й лікеро-горілчаної промисловості «Київспирт».

 

Читайте также по теме