ГолосUA
09:49 19/11/2008

Кабмін хоче їздити в метро за 80 копійок

За розрахунками Кабінету Міністрів України, вартість проїзду у київському метрополітені має коштувати не дві гривні, а 80 копійок.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, про це сьогодні заявив перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов на засіданні Кабінету Міністрів.

За його словами, Київська міська державна адміністрація та КП «Київський метрополітен» робили все можливе, аби заблокувати роботу спеціальної слідчої комісії, проте дані все ж були отримані.

За результатами роботи комісії Кабміну експерти дійшли висновку, що рішення щодо збільшення тарифів у чотири рази на транспортні перевезення у Києві є необгрунтованим. />  
Як зазначив Олександр Турчинов, на можливість зниження тарифів вказує те, що рентабельність транспортних підприємств завищена у 2,5 рази. Він зауважив, що розрахункова рентабельність цих підприємств становить 24,2%, у той час, як за рішенням КМДА, вона не може перевищувати 10%.

Окрім того, комісія встановила, що Київська міська адміністрація не взяла до уваги 280 млн.грн., 99 млн.грн. не враховано у зв’язку з залученням їх в амортизаційний фонд, також не враховано 365 млн.грн. непрофільних доходів. До того ж, вартість реклами у підземці у 25 разів нижча від середньої вартості реклами у столиці.

Перший віце-прем’єр-міністр України переконаний, що, врахувавши ці всі фактори, вартість проїзду можна знизити у два рази — з 2 гривень до 80 копійок.
Кабмін доручив голові КМДА переглянути тарифну політику.

 

Читайте также по теме