ГолосUA
13:34 17/04/2009

Кабмін на позачерговому засіданні визначиться з переліком банків для рекапіталізації

Кабінет міністрів визначить список банків, яким буде надана допомога у вигляді рекапіталізації. Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час відкриття позачергового засідання уряду.

За її словами, одне з основних питань, яке наразі повинен вирішити уряд, це чіткий перелік банків, які будуть рекапіталізовані державою.

Як зазначила Юлія Тимошенко, це будуть ті банки, які не виплачують депозити і не можуть виконати свої зобов’язання перед клієнтами — банки 1-2 групи, до яких введене тимчасове адміністративне управління.

Голова уряду запевнила, що після збільшення статутного капіталу цих системних банків фінансова система України мусить повернутися до нормальної роботи.

Також на сьогоднішньому засіданні уряду буде впорядковано нормативну базу щодо рекапіталізації банків. Зокрема, буде прийнято постанову Кабміну про внесення змін у постанову щодо капіталізації банків. Також сьогодні буде прийнято проект закону України про особливості проведення заходів з фінансового оздоровлення банків.

 

Читайте также по теме