ГолосUA
06:06 31/07/2009

Кабмін передав 42 обленерго на баланс «Нафтогазу»

Державні газорозподільні мережі 42 регіональних газопостачальних компаній передаються на баланс неназваної дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України", — про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів України №775 від 10 червня. У компанії вже ухвалили рішення про створення керуючої структури для мереж — "Нафтогазмережі" — і відкритті регіональних підрозділів.

Йдеться про мережі облгазів і міськгазів, які раніше знаходилися на балансі Фонду державного майна. Мережі, що знаходилися в комунальній власності, наприклад "Київгазу", компанії не передані.

У НАК "Нафтогаз України" коментувати це рішення відмовилися. Але джерело в компанії розповіло, що правління НАК вже схвалило створення керуючої структури для мереж — "Нафтогазмережі" і відправило відповідні документи на узгодження до Міністерства палива та енергетики. "Зараз обговорюється, як керувати і підтримувати в належному стані мережі в регіонах. У окремих областях ми вже готуємося до відкриття регіональних підрозділів", — повідомило джерело. За його словами, в окремих регіонах мережі можуть обслуговуватися облгазами, які отримуватимуть за це певну плату.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме