ГолосUA
12:51 25/06/2009

Кабмін підписав угоду про співпрацю з Львівською облрадою

Кабінет міністрів України та Львівська обласна рада уклали угоду про соціально-економічний розвиток Львівської області, передала прес-служба уряду.

З боку Кабміну угоду підписала прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, від Міністерства економіки — Богдан Данилишин, з боку львівських властей під угодою поставили підписи глава обладміністрації Микола Кміть, глава облради Мирослав Сєник і мер Львова Андрій Садовий.

Орієнтовний обмін фінансування сумісних заходів щодо розвитку регіону складає в 2009-2013 рр. більше 3,2 млрд грн, в т.ч. з держбюджету 1,8 млрд грн, з місцевих — 13 млрд грн, з інших джерел — близько 75 млн грн. Ці гроші вкладатимуться в пріоритетні для області галузі розвитку, зокрема, реструктуризацію і розвиток базових галузей промисловості, розвиток систем життєзабезпечення населених пунктів, створення ефективної системи охорони навколишнього середовища, збереження історично-культурної спадщини Львова.

В рамках розвитку базових галузей промисловості передбачається реструктуризація і ліквідація підприємств гірської хімії, ліквідація соціальних і екологічних наслідків закриття шахт, а також будівництво шахти №3 "Червоноградська". Уряд розраховує, що в результаті цього в регіоні відновиться виробництво калійних руд в обсязі до 1,5 млн тонн для виробництва калійних добрив.

Крім того, угодою передбачається забезпечення безперебійної подачі питної води у Львові, збільшення пасажирських перевезень в місті на 50 млн осіб на рік, розвиток мережі телерадіомовлення, реконструкція і будівництво нових очисних споруд і очищення русла річок Західний Буг і Дністер, розвиток туризму.

 

Читайте также по теме