Кабмін пише Закони не лише проти Черновецького, а й проти киян – депутат Київради

Законопроекти про зміни до Законів України про місцеве самоврядування і про вибори депутатів місцевих рад та міських голів – це документи направлені не лише проти мера столиці Леоніда Черновецького, але й проти самоврядних прав киян та інших мешканців міст.

Про це заявила лідер фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Київраді Тетяна Меліхова, передав кореспондент ГолосUA.

«Сесія ради отримує право двома третинами голосів висловлювати недовіру меру і відправляти його у відставку. Ідея відставки мера на сесії всім зрозуміла, але одразу потому, згідно з демократичними нормами, треба проводити вибори. У запропонованому варіанті законопроекту обов’язки мера після його відставки виконуватиме секретар ради, а це є прямою узурпацією влади, яка жодним чином не йде на користь демократії», — заявила Т. Меліхова.

За її словами причина, з якої Кабмін готує зазначений законопроект, є намагання закріпити владні повноваження за керованими провладною силою людьми.

«Згідно із законопроектом, за домовленості Партії регіонів та депутатів Блоку Черновецького, більшість Київради знайде 2/3 голосів, щоб відправити Л. Черновецького у відставку. Звісно, за такого варіанту виконувати обов’язки мера залишається одіозна фігура — О. Довгий. На жаль, від перестановки керівників грабунок Києва все одно продовжуватиметься у завуальованому вигляді», — сказала Т. Меліхова, додавши, що для покращення ситуації в місті потрібно провести вибори міського голови.

Нагадаємо, 8 лютого Кабінет Міністрів затвердив законопроекти «Про внесення змін до Законів України «Про місцеве самоврядування» та «Про вибори депутатів Верховної Ради, АРК місцевих рад та сільських, селищних голів» і найближчим часом передасть його до парламенту.

Читайте также по теме