ГолосUA
10:50 20/09/2010

Кабмін подав позов до суду США, розслідуючи закупівлі вакцини

Уряд України 17 вересня подав позов до федерального суду у Портленді (Орегон) проти американської компанії Olden Group, LLC.

Про це повідомила Trout Cacheris, PLLC.

Стверджується, що Olden Group, LLC була частиною міжнародної змови, пов’язаної з шахрайським продажем вакцин та інших лікарських препаратів.

"Цей перший судовий позов, поданий у рамках всеосяжного розслідування з боротьби з корупцією, розпочатого за розпорядженням Кабінету Міністрів України у травні 2010 року", — говориться в прес-релізі компанії Trout Cacheris.

Уряд України уклав угоду з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року до першого кварталу 2010 року, коли уряд України очолювала Юлія Тимошенко.

Trout Cacheris залучила до аудиту відоме у світі агентство розслідувань Kroll, Inc. і міжнародну юридичну фірму Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP.

Як зазначається у прес-релізі, позов подано в рамках розслідування діяльності держпідприємства "Укрвакцина", яке відповідає за закупівлю і зберігання лікарських засобів та предметів медичного призначення для Міністерства охорони здоров’я. Позов спрямований у рамках Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act ("RICO").

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме