ГолосUA
12:57 01/07/2010

Кабмін пропонує штрафувати незареєстровані інтернет-видання

Кабінет Міністрів пропонує штрафувати інформагентства за випуск інформаційної продукції в разі, якщо агенція не є зареєстрованою.

Відповідний законопроект внесено урядом та зареєстровано у Верховній Раді.

Згідно з проектом, пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Документом пропонується штрафувати за випуск або розповсюдження інформаційної продукції інформаційним агентством без його державної реєстрації як суб’єкта інформаційної діяльності.

Штраф пропонується встановити в розмірі ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2040 грн.

За повторне правопорушення протягом року пропонується штрафувати видання в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 5100 грн.

Також проектом пропонується внести зміни до закону про інформаційні агенції.

Згідно з ними, до заяви про державну реєстрацію інформаційних агентств пропонується додавати установчі документи та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Як відомо, діяльність інтернет-видань в Україні законодавчо не врегульована. Більшість онлайн-видань, які працюють в режимі інформаційних агенцій, не є зареєстрованими через відсутність законодавчого регулювання інтернет-видань.

За часів минулої влади обговорювалась можливість запровадження добровільної реєстрації інтернет-видань.

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме