ГолосUA
15:41 05/10/2009

Кабмін рекомендує НКРЕ знизити ціну на газ для «Рівнеазоту»

Кабінет Міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики знизити ціну на газ для виробника азотних добрив компанії "Рівнеазот" (Рівненська область) на 16,58%, або на 314,85 гривень за тис. куб. м до 1 584,4 гривень за тис. куб. м.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства промислової політики.

Зокрема, Кабмін рекомендує НКРЕ включити "Рівнеазот" у перелік підприємств-виробників азотних добрив, на які поширюється дія постанови комісії №948 від 14 серпня, яким цим підприємствам установлюється ціна на газ у розмірі 1 584,4 гривень за тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку й витрат на реалізацію імпортного газу).

Крім того, уряд доручив Державній податкової адміністрації забезпечити підприємству відшкодування ПДВ, а Міністерству палива й енергетики й Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" доручено негайно забезпечити поставки газу на підприємство за новими цінами.

Як повідомляло агентство, 14 серпня НКРЕ знизила граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виготовляють азотні мінеральні добрива, на 16,58%, або на 314,85 гривень за тис. куб. м до 1 584,4 гривень за тис. куб. м (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку й витрат на реалізацію імпортного газу).

До списку підприємств, для яких знижено граничну ціну на газ, увійшли 5 виробників азотних добрив — великий виробник аміаку й азотних добрив черкаський завод "Азот", "Сіверськодонецьке об’єднання "Азот", Одеський припортовий завод, "Дніпразот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) і "Стирол" (Горлівка, Донецька область).

До списку не ввійшов ще один виробник цієї продукції (який наразі призупинив виробництво) — завод "Рівнеазот".

Граничну ціну на газ для хімпрому й ГМК на 2009 затверджено в січні НКРЕ на рівні 1 899,25 гривні за тис. куб. м (без обліку ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки й витрат на реалізацію газу).

 

Читайте также по теме