ГолосUA
11:35 02/09/2010

Кабмін розробив законопроект про місцевий референдум

На сьогоднішньому засіданні уряду було розроблено проект закону України “Про місцевий референдум”.

Про це заявив Олександр Лавринович на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, такий закон є “боргом державної влади України перед населенням”, яке сьогодні не має відповідного законодавства для проведення місцевого референдуму.

“Даний проект обов’язково повинен бути прийнятий для реалізації конституційних прав громадян. Замість цього проект дає можливість як мешканцям територіальної громади ініціювати питання місцевого значення для винесення на референдум, так і органам місцевого самоврядування звертатися до громади”, — пояснив урядовець.

Організаційна структура для забезпечення проведення референдуму, зазначив міністр, буде такою ж, як і для проведення виборів депутатів міських, сільських та селищних рад.

При цьому О. Лавринович запевнив, що даний законопроект не приймається під місцеві вибори. “Теоретично це можливо (одночасне проведення місцевих виборі і місцевих референдумів — ред.), але це не пов’язані речі. Я не думаю, що хтось буде прив’язуватись до дати місцевих виборів. Що стосується таких ініціатив, то мені про них нічого не відомо”, — запевнив він.

А. Береза />  

Читайте также по теме