ГолосUA
18:04 08/09/2010

Кабмін ухвалив проекти змін до освітнього законодавства

Кабінет Міністрів ухвалив проекти змін до законодавства про освіту в частині надання вищим навчальним закладам статусу національного.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, указані зміни, що були розроблені Міністерством юстиції, покликані привести Закон України «Про освіту» у відповідність до законодавства та Конституції України, повідомила прес-служба Мін’юсту.

Так, Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді на розгляд проект Закону України «Про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про освіту». За даними відомства, чинний Закон «Про освіту» не встановлює чітких критеріїв для надання навчальному закладу статусу національного.

Урядовим законопроектом пропонується привести чинний Закон у відповідність до Закону України «Про вищу освіту», яким встановлено, що статус національного може бути надано державному вищому навчальному закладу не нижче четвертого рівня акредитації.

Одночасно ухвалено постанову Кабінету Міністрів, якою встановлюються правові засади та чітка процедура надання державному закладу, установі, організації статусу національного; визначається порядок затвердження критеріїв, яким повинен відповідати заклад, що претендує на статус національного; підстави надання, підтвердження та позбавлення закладу статусу національного.

Ініційовані зміни, за словами Міністра юстиції, покликані усунути законодавчі колізії, що існують та визначити порядок надання державним закладам національного статусу. />  

Читайте также по теме