ГолосUA
09:23 10/06/2009

Кабмін ухвалив рішення про націоналізацію 3 комерційних банків

Уряд прийняв рішення про входження до акціонерного капіталу "Родовід банку", "Укргазбанку" і банку "Київ". Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні Кабінету міністрів, повідомив журналістам перший заступник голови правління Нацбанку Анатолій Шаповалов.

Він уточнив, що всього по вищезгаданих фінансових установах сума коштів, що виділяються для входження до їхнього акціонерного капіталу, складе 9 млрд 473 млн грн.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що до "Укргазбанку" уряд входить на 84,21% і вносить 3 млрд 200 млн грн; до "Родовід Банк" – на 99,97% і вносить 2 млрд 809 млн грн; до банку "Київ" – на 99,93% і вносить 3 млрд 563 млн грн.

Також вона наголосила, що до кінця поточного тижня будуть відомі імена керівників цих банків від уряду і оформлені всі необхідні документи для зміни власності банків. Вже на початку наступного тижня зазначині фінустанови розпочнуть роботу.

«Без захисту уряду у цих банків не було можливості відновити свою діяльність, але після того, як платоспроможність цих банків буде відновлена, після того, як ці банки почнуть успішно працювати, вони будуть продані потенційним інвесторам на відкритих процедурах. І я думаю, що ці банки рано чи пізно набудуть приватних власників», — зазначила прем’єр-міністр.

Ю. Тимошенко також наголосила, що колишні приватні власники «Укргазбанку», «Родовід банку» і банку «Київ» зможуть повернути їх у свою власність, якщо під час аукціону з продажу пакетів акцій вони запропонують найвищу ціну з-поміж інших потенційних покупців.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме