ГолосUA
17:19 20/01/2010

Кабмін утворив Раду з питань дослідження відмивання доходів

Кабінет Міністрів України утворив Раду з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму.

Відповідне рішення затверджене постановою уряду від 6 січня 2010 року №25, повідомила прес-служба Держфінмоніторингу.

Очолив Раду Голова Державного комітету фінансового моніторингу України Ігор Черкаський. Крім того, до складу Ради увійшли представники Мінекономіки, Мінюста, ГоловКРУ, ДПА, Держфінпослуг, АМКУ, Держказначейства та ряду інших державних органів.

Рада з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, утвореним Кабінетом Міністрів України.

Основними завданнями Ради є сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму; вивчення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у цій сфері та підготовка пропозицій щодо шляхів їх вирішення.

Крім того, Рада проводитиме аналіз ефективності здійснення заходів щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму, стану додержання при цьому конституційних прав і свобод людини і громадянина.

 

Читайте также по теме