ГолосUA
07:02 04/12/2008

Кабмін вирішив, що приватизувати

Кабмін затвердив перелік підприємств, які планують приватизувати у наступному році. /> Про це заявив міністр економіки Богдан Данілішин, — повідомили Голос.UA в прес-службі Кабінету Міністрів.

Як передав «5 канал», остаточний варіант переліку і досі коригується. Водночас, міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський уточнив, що до списку приватизації потрапили: «Укртелеком», «Одеський припортовий завод», «Турбоатом» та декілька обленерго.

Усього від приватизації у бюджет наступного року має надійти більше 8 млрд. гривень. Зокрема, у першому кварталі — 3 млрд.гривень.

Члени уряду вважають, що ринкова вартість багатьох об’єктів знизиться у кілька разів, у порівнянні із початком цього року, і це є наслідком поглиблення економічної кризи.

Експерти ж, які давно попереджали про здешевлення державних об’єктів, наразі пропонують інші шляхи наповнення бюджету країни.

«Продавати дешевше у 5-6 разів, ніж ринкова ціна не доцільно, проте державі потрібні гроші. Можна продавати землю під приватизованими підприємствами, можна продавати землю із держрезерву, можна продавати права на видобуток копалин, можна — екологічні квоти»,- вважає президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

 

Читайте также по теме