ГолосUA
11:04 25/06/2009

Кабмін запровадив обов’язкове декларування зміни оптових цін

Кабінет міністрів затвердив постанову про ціноутворення на соціально важливі продукти харчування — тепер виробники зобов’язані декларувати зміну оптових цін, а контроль над ціноутворенням здійснюватиме місцева влада. Про це написала газета «Дело».

Документ передбачає введення обов’язкового декларування зміни цін виробниками на 1% і більше протягом місяця. Тепер для підняття цін підприємства повинні подати необхідне обгрунтування до органів місцевої влади.  

Згідно з постановою, визначаються продукти, ціна на які регулюватиметься. До цього списку включили пшеничне борошно вищого і першого гатунку, хліб, гречку, манку, молоко жирністю 2,5-3,2%, сир жирністю до 9%, сметану жирністю до 20%, вершкове масло (вміст жиру до 80%), яйця, ковбасні вироби, м’ясо птиці, цукор і соняшникову олію.

Відмовити у підвищенні ціни підприємцю можуть у випадку відсутності необхідних документів або неправильного їх оформлення. Крім того, згідно з постановою, відміняється 15%-ва торговельна надбавка до оптової ціни виробника або імпортера. Цю націнку на свій розсуд визначатиме місце влада.

Також Рада міністрів Криму, обласні, Київська і Севастопольська міськдержадміністрації більше не мають права самостійно визначати рентабельність випуску борошна і хліба. Для виготовлення борошна І та ІІ гатунків, а також житнього борошна встановлена рентабельність на рівні 10%, для хліба і виробів для діабетиків — на рівні 12%.

 

Читайте также по теме