ГолосUA
08:33 30/07/2010

Кабмін знову підвищив акцизний збір на цигарки, вино та спирт

Кабінет міністрів України підвищить акцизний збір на цигарки, вино та спирт.

Зокрема, для пачки цигарок із фільтром акциз збільшився на 12 коп., без фільтра — на 6 коп. На вина акциз підвищується неістотно: на 3 коп. для кріплених, на 17 коп. на шампанське і на 18 коп. на вермути і їм подібні напої.

Причину підвищення в уряді пояснили зростанням інфляції. Це дивно, оскільки останні три місяці Держкомстат, навпаки, показував дефляцію, тобто, ціни повинні знижуватися. «Річ у тім, що дефляція в останні місяці поки не змінила загальну тенденцію — з початку року накопичилося 3,6% інфляції. Плюс це рішення пов’язане з необхідністю поповнювати дохідну частину бюджету», — відзначив прес-секретар Кабміну Віталій Лук’яненко.

Наразі в роздробі як раз почалося зростання цін на цигарки і вино, пов’язане з попереднім підвищенням. «Ми вже майже розпродали старі запаси, а нові будуть з новими цінниками. Наприклад, пачка «Chesterfield» коштуватиме 9 гривень замість 7,25. А «Marlboro» вже два тижні як подорожчали з 9 до 11 гривень », — розповіла продавець сигарет з Києва Маргарита.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме