ГолосUA
13:38 13/10/2008

Кабміну дали строк до 17 години

 Рада національної безпеки і оборони зобов»язала Кабінет Міністрів сьогодні до 17 години зібратися на засідання і прийняти рішення про виділення з резервного фонду коштів на проведення позачергових парламентських виборів.  

Про це сьогодні на брифінгу у Києві заявила заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук. 

За її словами, Міністерство фінансів та Державне казначейство мають до 17 години переказати вказані кошти на рахунки Центральної виборчої комісії. 

Марина Ставнійчук нагадала, що за розрахунками Центральної виборчої комісії, які було надіслано до парламенту та Кабінету Міністрів, вартість виборів становить 417 500 тисяч гривень з розрахунку на 25 суб’єктів виборчого процесу. 

Вона висловила жаль з приводу того, що у парламенті не вдалося ухвалити рішення про внесення змін до Державного бюджету щодо фінансування організації і проведення виборів народних депутатів. 

Вину за це заступник голови президентського Секретаріату поклала на фракцію Блоку Юлії Тимошенко.

Марина Ставнійчук вважає, що Указ Президента «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VІ скликання та призначення позачергових виборів» набув чинності 10 жовтня, після його офіційної публікації. 

Відтак, за її словами, з 11 жовтня почався виборчий процес, розрахований на 58 днів. 

Вона особливо наголосила, що вважає Указ чинним, а виборчу кампанію такою, що почалася, незважаючи на спроби заблокувати цей процес у судах. 

«Ми вважаємо, що процес виборів розпочато і виборчий процес є»,– наголосила Марина Ставнійчук. 

 

Читайте также по теме