Анна Штепура
14:21 23/01/2011

Качинський продовжує звинувачувати Росію у катастрофі літака під Смоленськом

Президентський літак під Смоленськом розбився з безпосередньої провини росіян.

Про це заявив брат загиблого президента Польщі Леха Качинського Ярослав, пише видання Gazeta Wyborcza”.

Секрет в уламках літака. Є чи був, тому що ви знаєте, що уламки були знищені. Ми не маємо величезну кількість матеріалу. Маємо справу з ситуацією, яка є гігантським скандалом з вини росіян. Оскільки саме з їх вини цей літак розбився”, — зазначив польський політик.

Разом з тим, можливою провиною польського уряду Я. Качинський назвав те, що “уряд не мав погоджуватися на такі умови проведення процедур для роз’яснення обставин цієї страшної катастрофи”.

Коли я говорив про провину Росія, я говорив про пряму її провину. Той факт, що літак знаходився у безнадійній ситуації, по суті, стався через заохочування до приземлення”, — наголосив він.

Політик також нагадав, що літак злетів з неправильним прогнозом про погоду, “Ми знаємо, що аеропорт не дає прогнозів. Він (літак — ред.) підійшов до аеропорту в Смоленську, не був про це попереджений, а аеропорт не було закрито”, — підкреслив Я. Качинський.

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак польського президента Леха Качинського, в результаті загинуло 88 пасажирів та 8 членів екіпажу, у тому числі президент та його дружина.

/>

 

 

 

 

Читайте также по теме