ГолосUA
06:42 12/04/2010

Качинського поховають в суботу

Похорон загиблого Президента Польщі Леха Качинського призначений на суботу.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови держави, спікер Сейму Броніслав Коморовський.

Жалобна церемонія на державному рівні проходитиме в самому центрі Варшави, на площі Юзефа Пілсудського.

У вівторок до президентського палацу до домовини з тілом покійного Леха Качинського приходитимуть на останнє прощання мешканці Варшави та усієї Польщі.

Коморовський додав, що з початком тижня він починатиме перемовини з представниками всіх парламентських фракцій стосовно терміну дострокових президентських виборів у Польщі.

Оглядачі сподіваються, що відповідно до польської Конституції вибори будуть призначені на другу половину червня.

Коморовський заявив також, що перед ним стоять іще інші невідкладні рішення, зокрема, стосовно призначення високопосадових осіб у країні.

Ідеться, зокрема, про термінове призначення нового голови Національного банку Польщі, керівника президентського Бюро національної безпеки, начальника Генерального штабу Польського війська, начальників усіх видів Збройних сил Польщі, віце-спікерів сейму, також омбудсмана.

Прем’єр-міністр Дональд Туск у свою чергу призначатиме нових людей на вакантні місця в уряді, зокрема віце-міністра закордонних справ Польщі та віце-міністра культури та національної спадщини Польщі.

Повідомляють також, що тяжко хвора мати Леха Качинського Ядвіґа Качинська, якій за 80 років, досі нічого не знає про смерть сина. Вона у важкому стані перебуває у варшавській лікарні, і з огляду на стан її здоров’я лікарі заборонили родині говорити їй про катастрофу біля Смоленська в Росії.

Нагадаємо, Президент Польщі Лех Качинський і ще 96 представників польського державного і військового керівництва, релігійних і громадських діячів загинули в авіакатастрофі в Росії в суботу.

За матеріалами: “Радіо Свобода”

 

Читайте также по теме