ГолосUA
13:36 19/03/2010

Кадрові ротації у Партії регіонів не несуть жодної загрози коаліції — політолог

Призначення депутатів Партії регіонів на інші державні посади не загрожують коаліції. Про це завив голова правління Центру прикладних технологій “Пента” Володимир Фесенко, передав кореспондент ГолосUA.

“Ніяких, абсолютно ніяких загроз для коаліції внаслідок ротації депутатів з Партії регіонів немає. І тут треба віддати належне пропорційній виборчій системі за процедуру автоматичної заміни депутатів. Якщо б у нас була мажоритарна система, тоді б були проблеми… А в цьому випадку проблем не буде. Все станеться швидко, згадуючи класика, “без шума и пыли””, — сказав політолог.

За його словами, автоматична заміна депутатів у Партії регіонів не вплине на якість фракції та коаліції.

“А яку роль взагалі грають окремі депутати в цьому парламенті? Я вже неодноразово казав, що якби зараз замінити 450 депутатів на 50-70 депутатів, нічого б не змінилося. Все було б так само. Тому, що 400 депутатів ні на що не впливають”, — наголосив В. Фесенко.

Водночас, на думку директора Київського інституту управління імені Горшеніна К. Бодаренка, нові депутати ПР стануть “бійцями фракції”.

“Ці люди, новачки, будуть дуже слухняними, оскільки ще не мають власної політичної незалежності. Водночас, у цьому є і позитивний момент — момент оновлення. Відбувається не тільки ротація людей у списках, а і ротація еліт. Нові кандидатури змушені будуть заявляти про себе і демонструвати свої можливості”, — сказав він.

А. Береза

 

Читайте также по теме