Кадрові зміни в уряді можливі наприкінці грудня — експерт

 

size="4">Кадрові зміни прийматимуться після адміністративної реформи у кінці грудня.

 

size="4">Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA заявив директор Центру проблем громадянського суспільства Віталій Кулик

 

size="4">«В мене є невеликі сумніви щодо того, що відбудеться прийняття кадрових рішень негайно, тобто по факту прийняття президентського вето. Я думаю, що кадрові рішення стосовно уряду вони будуть прив'язані не до вето Президента, а до адміністративної реформи. Це було б більш доцільно з багатьох точок зору. По-перше, це зберігає видимість єдиної команди Президента, а по-друге, це дозволяє говорити про збереження спадковості політичного курсу і соціально- економічного курсу, а також модернізації для подальшої діяльності уряду», — відзначив політолог.

 

size="4">При цьому В.Кулик пояснив, що адміністративна реформа призведе до скорочення кількості міністерств, відомств, переорієнтації, структурного перерозподілу.

 

size="4">«І відповідно, це спричинить зміну персоналії в Кабінеті Міністрів. Я не виключаю, що буде звільнений віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, голова Держкомпідприємництва
size="4">Михайло Бродський і не виключаю, що може бути й міністр економіки та міністр фінансів, і навіть, я не виключаю відставки Прем'єр-міністра Миколи Азарова і прихід нової людини», — зауважив він.

 

size="4">При цьому політолог також зазначив, що «згідно діючої Конституції, центр прийняття відповідних рішень буде знаходитись на Банковій. Очевидно, що роль комітету реформ, якій зараз очолює Ірина Акімова, вона буде значно посилена, оскільки, саме там буде концентруватись центр прийняття стратегічних і тактичних рішень у соціально-економічній сфері. А уряд буде виконавцем ролі Президента і тих ідей і рішень, які будуть напрацьовані в цьому комітеті реформ».

 

size="4">При цьому політолог спрогнозував, що адміністративна реформа відбудеться до кінця грудня.

 

size="4"> 

Читайте также по теме