ГолосUA
10:26 25/01/2009

Канада надасть $10 млн Росії та Україні для забезпечення радіаційної безпеки

Канада надасть 10 мільйонів доларів на фінансування «зусиль США з виявлення й забезпечення безпеки зберігання небезпечних радіоактивних матеріалів у Росії й на Україні».

Як передав ІТАР-ТАСС, про це повідомив міністр закордонних справ Канади Лоуренс Кенон.

«Ці програми спрямовані на те, щоб не допустити потрапляння небезпечних ядерних і радіологічних матеріалів до рук терористів. Вони винятково важливі для захисту Канади й міжнародної безпеки. Наш внесок є підтвердженням надійного партнерства Канади з новою американською адміністрацією у забезпеченні безпеки Північної Америки за допомогою конкретних контртерористичних заходів і заходів у області ядерного нерозповсюдження», — наголосив глава канадського МЗС. />  
Надані Канадою гроші будуть використані для установки устаткування, здатного виявляти радіоактивні матеріали, на основних контрольно-пропускних пунктах на кордонах України.

Крім того, як повідомив канадський МЗС, надані Канадою засоби, будуть використані для «збору й зберігання вразливих, високорадіоактивних джерел, що використовувалися в Росії для енергоживлення навігаційних об’єктів, таких, як маяки».

 

Читайте также по теме