ГолосUA
13:17 01/11/2010

Кандидата в депутати міськради Бучі заарештували на 2 дні

 

size="4">Ірпінський міськсуд вирішив узяти одного з кандидатів у депутати міськради Бучі Київської області на дві доби адміністративного арешту. Підстава — злісна непокора працівникам міліції та вчинення протиправних дій під час підрахунку голосів на виборчій дільниці № 2 міста Буча.

size="4">Про це повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області.

 

size="4">За даними співрозмовника агентства, кандидат у депутати, маючи статус спостерігача, близько 3-ї години ночі на понеділок під час підрахунку голосів висловив свою незгоду з тим, як відбувається цей процес, і почав вихоплювати бюлетені у членів комісії.

 

size="4">На їхні попередження він нібито не реагував, через що члени комісії своїм рішенням зобов'язали його залишити межі виборчої дільниці. Однак, зазначили у обласній міліції, і на це кандидат у депутати відреагував негативно.

 

size="4">Члени комісії були змушені звернутися за допомогою до працівників міліції, "втім, і їм ця особа не підкорилася, вчинивши опір", однак охоронцям вдалося вивести за межі дільниці "незгодного", повідомили в обласному МВС.

 

size="4">При цьому у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Київській області запевнили, що "фізичної сили до кандидата у депутати ніхто не застосовував".

 

size="4">Разом з тим, в обласній міліції зазначили, що після цього декілька прихильників кандидата у депутати розбили скло на дільниці і втекли. Однак, як запевнили у ВЗГ, є відеозапис інциденту і винні будуть затримані та понесуть відповідне покарання.

 

size="4">Раніше спостерігач від "Пори" Олександр Сердюк повідомив, що "Беркут" уночі побив депутата бучацької міськради й кандидата в депутати Івана Лисенка, який хотів зупинити фальсифікації.

 

size="4">Він також заявляв, що вночі на дільниці, де він був спостерігачем, раптом погасло світло, хтось розбив вікна й сторонні люди "вкинули бюлетені".

 

size="4">За матеріалами: Українська правда

 

size="4"> 

Читайте также по теме