ГолосUA
16:41 02/08/2010

Кандидатам на місцевих виборах знадобляться не політтехнологи, а юристи, – КВУ

Кандидатам на місцевих виборах в Україні більше знадобиться не традиційний супровід політичних технологів, а юридичний.

Про це голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, сьогоднішнім претендентам на депутатські посади в регіонах та крісла голів сільських та селищних рад «варто забути все, що вони знали про вибори раніше». /> «Безумовно, якісь базові речі у виборчому процесі залишаться, але треба буде ще дуже добре подумати про те, як їх застосовувати в нових умовах, створених цим законом», — зазначив він.

На думку експерта, кандидатам на місцевих виборах доведеться шукати висококваліфікованих юристів задля того, аби захистити свій виборчий результат.
«За цих умов, в штабах кандидатів юристи, або юристи-технологи знадобляться значно більше, ніж просто політичні технологи. Тому що те, яким чином формуватимуться дільничні комісії згідно з новим законом, те, з якою легкістю кандидата можна буде зняти з реєстрації – все це вимагатиме дуже великої, відповідальної, а головне, винахідливої роботи юристів», — наголосив О. Черненко.

При цьому аналітик спрогнозував великий попит на таких фахівців, бо, на його думку, їх в Україні «одиниці».

Верховна Рада України призначила місцеві вибори на 31 жовтня цього року. Незалежні експерти назвали законопроект про змішану систему місцевих виборів таким, що провокує політичну корупцію.

А.Береза
 

Читайте также по теме