ГолосUA
15:20 30/03/2010

Кандидатура першого віце-спікера визначиться за політичною узгодженістю між більшістю та опозицією — КПУ

Кандидатура першого віце-спікера визначиться за політичною узгодженістю між більшістю та опозицією.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

“Ця норма не узгоджена в Конституції, це норма регламенту. А взагалі, це норма, яка являється політичною узгодженістю між більшістю та між опозицією. Але з огляду на те, що у нинішній Верховній Раді важко визначитись, хто є опозиція і в якій кількості, я думаю, що навряд чи ці норми можуть бути застосовані у сучасній ситуації”, — пояснив він.

О.Голуб зауважив, що “комуністи претендують на цю посаду й навіть, опоненти іншого політичного табору вважають, що кандидатура Адама Мартинюка для роботи парламенту є оптимальною, з огляду на знання ним регламенту, механізму роботи у Верховній Раді й, взагалі, знання цієї справи”.

Депутат наголосив, що фракція не підтримуватиме іншої кандидатури.

Нагадаємо, 30 березня Партія регіонів запропонувала опозиційним фракціям внести на розгляд свої кандидатури на посаду першого віце-спікера Верховної Ради.

Як сказав Олександр Єфремов, на посаду першого віце-спікера розглядається лише одна кандидатура — представника фракції КПУ Адама Мартинюка.

Народний депутат від БЮТ Сергій Пашинський запевнив, що "Олександру Єфремову слід почитати Конституцію, де ця посада, за його словами, віддається опозиції".

Як відомо, представник Партії регіонів Олександр Лавринович, який до недавнього часу був першим заступником голови ВР, очолив Міністерство юстиції.

О.Оснач

 

Читайте также по теме