ГолосUA
17:56 15/02/2011

Карпачовій не вдалося звільнити з-під варти екс-міністра навколишнього природного середовища

size="3">Ув’язненому колишньому міністру навколишнього природного середовища Георгію Філіпчуку не допомогло навіть звернення Ніни Карпачової до Апеляційного суду міста Києва.

size="3">Про це повідомили у прес-службі Омбудсмана.

size="3">Тепер право на зміну запобіжного заходу залишається виключно у Генеральної прокуратури України.

size="3">Прес-служба Н. Карпачової повідомила, що під час моніторингу стану додержання прав людини у Київському слідчому ізоляторі до Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової на особистому прийомі звернувся екс-міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук щодо зміни йому запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою. З аналогічним проханням до Омбудсмана звернулися дружина та адвокат ув’язненого.

size="3">Уповноважений з прав людини відкрила провадження у цій справі, яким встановлено, що Генеральною прокуратурою України стосовно Георгія Філіпчука порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. 17 грудня 2010 року Печерським районним судом міста Києва йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 лютого 2011 року термін тримання під вартою цим судом продовжено до 4-х місяців.

size="3">Омбудсман наголошує на стані здоров’я 60-річного Георгія Філіпчука, який суттєво погіршився в СІЗО. Ніні Карпачовій навіть довелося втручатися в умови тримання Георгія Філіпчука, котрий перебував у 6-тимістній камері слідчого ізолятора, де 5 затятих курців ущент задимлювали простір, не залишаючи жодного ковтка свіжого повітря. Тоді керівництво СІЗО пішло назустріч Омбудсманові, перевівши Георгія Філіпчука в іншу камеру”,- зауважила прес-служба.

size="3">Ніна Карпачова у зверненні до Голови Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка просила розглянути питання про зміну Георгію Філіпчуку запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою.

size="3">Щойно у присутності представника Омбудсмана України Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги ув’язненого Георгія Філіпчука та його адвоката.

Читайте также по теме