ГолосUA
14:23 28/12/2008

Кастро закликав кубинців “затягнути паски”

У новому 2009 році населенню Куби “доведеться затягнути паски” у зв’язку зі складною ситуацією, яку переживає економіка країни. />  
Як заявив кубинський лідер Рауль Кастро у суботу на засіданні Національної асамблеї народної влади країни, скорочення зачеплять, зокрема державні асигнування на громадські витрати та тих послуг, які раніше надавались безкоштовно

У нинішній ситуації “необхідно діяти на основі реалізму та скоригувати усі мрії в залежності від дійсних потреб”- заявив Р.Кастро.

Крім цього на Кубі оголосили про підвищення віку виходу на пенсію.

Закон у сфері соціального забезпечення, що передбачає збільшення на Кубі вікового цензу для виходу на пенсію, ухвалено на останньому цього року засіданні парламенту країни — повідомило ІТАР-ТАРС.

Депутати одноголосно проголосували в суботу за те, щоб підвищити строк початку пенсійного забезпечення на 5 років з урахуванням швидкого "старіння нації". Відтепер чоловіки виходитимуть на пенсію у 65 замість 60 років, а жінки — у 60 замість 55.

Корективи до термінів виходу на пенсію на Кубі внесено з урахуванням збільшення середньої тривалості життя на острові, що сягає 78 років, на тлі низького рівня народжуваності.

 

Читайте также по теме