ГолосUA
11:27 02/10/2008

Катерина Ющенко відкрила в Україні першу музейну бібліотеку

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» Головою Наглядової ради якого є дружина Президента України Катерина Ющенко, відкрила першу спеціалізовану музейну бібліотеку.

Про це сьогодні повідомив кореспондент Голос.ua

Сьогодні у невеличкому приміщені бібліотеки, яке з часом буде змінено на більше, зібрано понад 1 тисячу 500 одиниць літератури періодичних видань та електронних носіїв з усього світу. «В наших музеях працюють талановиті люди. За допомогою книг про музейний менеджмент, маркетинг, піар вони зможуть зробити їх ще кращими», — зазначила Катерина Ющенко.

За словами дружини Президента, вона намагалася впровадити накращі іноземні інновації в українських музеях. «Українській музейній спільності потрібен був своєрідний «Банк знань», і ми поставили собі за мету полегшити музейникам доступ до передового досвіду і знань з усього світу», — сказала перша леді України.

Крім того, Катерина Ющенко першою подарувала музею декілька цінних книг про влаштування музеїв США і наголосила, що там люди різних професій працюють у музеях волонтерами, і добре було б запровадити таку практику і в Україні.

Окремо вона висловилась про створення дитячих музеїв, які за кордоном, за її словами, є надзвичайно цікавими та інтерактивними. 

Також перша леді висловила сподівання, що в майбутньому українське законодавство дозволить музеям бути прибутковими, організовувати продаж цікавих копій експонатів, сувенірів, відкривати кафе та залучати спонсорів.  />  

Читайте также по теме