ГолосUA
09:44 26/12/2010

Катеринчук про Захарченка: “Кадри вирішують все, якщо вони — із Донецька”

 

Питання про призначення нового голови Податкової служби Віталія Захарченка вирішувалося в Адміністрації Президента за принципом, чи має кандидат відношення до міста Донецьк.

Таку думку висловив колишній перший заступник Державної податкової адміністрації, депутат від партії “Наша Україна-Народна Самооборона” Микола Катеринчук в ексклюзивному коментарі ГолосUA.

"Я думаю, що основний політичний підтекст цього призначення: всі рішення приймають в одному кабінеті в Президентській адміністрації. Перше, що ставиться для кандидат на будь-яку посаду — це його місце народження, або місце роботи. Він має бути з Донецька. Друге — це вже професійний рівень. І найголовніше — це лояльність до Президента (Віктора Януковича — ред.)”, — наголосив М. Катеринчук.

На переконання нунсівця, за таким принципом будуть й надалі йти призначення. За словами депутата, раніше “гралися” в коаліційне формування уряду, інших органів влади, “а сьогодні вертикаль працює за таким принципом”. “Кадри вирішують все, якщо вони — із Донецька”, — зазначив М. Катеринчук.

Нагадаємо, що вчора, 25 грудня, Президент України Віктор Янукович своїм указом призначив нового голову Податкової служби. Керувати Податковою тепер буде Віталій Захарченко, перед цим працював першим заступником начальника податкової міліції ДПАУ, потім — першим заступником голови Державної податкової адміністрації України. В. Захарченко народився в 1963 році в місті Костянтинівка Донецької області.

У часи, коли В. Янукович був губернатором Донецької області, Захарченко спочатку працював в УБОЗ Донецької області, потім заступником начальником управління внутрішніх справ у Донецькій області. У 2003 році, після обрання В. Януковича прем'єр-міністром, Захарченко став першим заступником начальника управління внутрішніх справ у Донецькій області. За часів Віктора Ющенка(колишнього Президента України), в 2005-06 виконував обов'язки начальника Маріупольського вищого професійного училища МВС України. У 2008-2009 роках В. Захарченко працював заступником голови податкової в Полтавській області.

Після обрання В. Януковича Президентом В. Захарченко був переведений до Києва на керівні посади в податковій — спочатку став першим заступником начальника податкової міліції ДПА України, потім — першим заступником голови Державної податкової адміністрації України.

Читайте также по теме