ГолосUA
13:10 06/12/2008

Кеннеді може зайняти місце Клінтон

Каролін Кеннеді — донька 35-го президента США Джона Кеннеді — може зайняти місце Хіларі Клінтон у сенаті конгресу США, повідомило РБК з посиланням на Associated Press.

За даними джерел у Демократичній партії, К.Кеннеді вже зустрічалася з губернатором штату Нью-Йорк Девідом Петерсоном із цього приводу. Зацікавленість К.Кеннеді у призначенні підтвердили і джерела, близькі до сімейства Кеннеді.

Хіларі Клінтон — чинний сенатор від штату Нью-Йорк — у січні 2009 року займе посаду державного секретаря США в адміністрації Барака Обами.

Оскільки її місце в сенаті звільниться, губернатор Петерсон повинен буде призначити нового представника штату в конгресі на два роки, що залишилися.

Каролін Кеннеді Шлоссберґ — видна представниця клану Кеннеді. На початку 2008 року вона підтримала Обаму в боротьбі за президентську посаду, заявивши, що молодий політик має всі шанси завоювати таку ж популярність, якою користувався її знаменитий батько в 1960-х роках.

Проте, К.Кеннеді ніколи не посідала ніяких офіційних посад у владі. Аналітики зазначають, що рішення стати сенатором могло бути ухвалене їй у зв’язку з погіршенням здоров’я її дядька, сенатора від штату Массачусетс Едварда Кеннеді, який цього літа переніс операцію на головному мозку.

Наразі Едвард Кеннеді є єдиним представником клану Кеннеді в американському сенаті.

Нагадаємо, що ЗМІ часто порівнюють Барака Обаму з Джоном Кеннеді, якого застрелили в листопаді 1963 року в Далласі. Неспокій з приводу схожості доль двох президентів висловив і лівійський лідер Муаммар Каддафі.

А в лютому цього року британська письменниця, удостоєна в 2007 році Нобелівської премії з літератури, Доріс Лесінг заявила, що Б. Обама напевно буде вбитий у разі його обрання президентом США

 

Читайте также по теме