ГолосUA
08:31 27/09/2009

Керівник ДУС: будівництво «Мистецького Арсеналу» гальмується урядом

Здійснення проекту створення історико-культурного центру «Мистецький Арсенал» гальмується унаслідок недостатнього фінансування з боку уряду, заявив керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

За його словами, в держбюджеті на цей рік було закладено 200 мільйонів гривень на фінансування цього проекту, але «на сьогоднішній день не те що гроші, навіть відповідна постанова Кабінету Міністрів про використання цих коштів не була прийнята».

Водночас він висловив сподівання, що, побачивши «Мистецький Арсенал» у його нинішньому вигляді, держава «зрозуміє потребу у подібному комплексі».

Відповідаючи за запитання Радіо Свобода щодо ризиків, які виникають у процесі створення «Мистецького Арсеналу», Ігор Тарасюк назвав найбільшою загрозою те, що на території «Арсеналу» було 10 гектарів землі, яку хотіли «використати не за призначенням». За його словами, цю територію «довелося відвойовувати», і на сьогодні «цих ризиків нема».

Ігор Тарасюк зазначив, що «Мистецький Арсенал» діє, розростається і «процес його розбудови є незворотнім».

Про це він заявив, презентуючи альбом-каталог виставки De Profundis, яку 23 серпня цього року урочисто відкрив Президент Віктор Ющенко.

Мета створення «Мистецького Арсеналу» – представити історію розвитку української державності, українського мистецтва та культури.

За матеріалами: "Радіо "Свобода"

Читайте также по теме