ГолосUA
13:08 23/01/2011

Керівника сумської “Самооборони” возили не за місто, а до наркодиспансеру — МВС

Керівника сумської обласної організації партії “Народна самооборона” Івана Боршоша правоохоронці возили не за місто, а до місцевого наркодиспансеру.

Про це повідомила керівник прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області Ельвіра Біганова в коментарі кореспонденту ГолосUA.

Вона зазначила, що патруль військових зупинив п’ятьох чоловіків, серед яких був і Іван Боршош, який назвався помічником народного депутата.

“Вулицею йшло п’ятеро людей, вони співали пісень, співробітники військової частини, що патрулювали місто, зупинили їх і зробили зауваження… Приводом для зупинки слугувало те, що люди знаходились у веселому настрої і співали пісні на всю вулицю”, — зазначила керівник прес-служби, і додала, що “четверо людей зрозуміли все прекрасно, п’ятий почав обурюватися”.

За її словами, один чоловік (судячи з усього, І. Боршош) запитав причину зупинки, у відповідь патрульні попросили у нього посвідчення особи, яке він відмовився показати. “Йому запропонували проїхати з ними, він присів, проїхав з ними і вже через 45 хвилин його вже відпустили”, — зауважила Е. Біганова і додала, що до машини він сів добровільно і сам сказав: “Давайте я проїду з вами”.

У машині, за її словами, ніхто не забороняв йому спілкуватися телефоном, “він весь час робив дзвінки, ніхто в нього не відбирав мобільний телефон”. “Він дзвонив своїм друзям, що його незаконно затримали. Ніхто не збирався його ні вбивати, нічого. Ніхто його, як у мішку, не віз… Якби людині хотіли зробити погано, хто б дозволив йому про це говорити по телефону?” — обурилася керівник прес-служби сумського МВС.

“Хто б зараз його затримував, кудись кидав, віз? У нас всі Суми можна за 45 хвилин об’їхати! А з однієї вулиці переїхати на іншу 45 хвилин не потрібно”, — зазначила вона, коментуючи заяву І. Боршоша, що впродовж 30 хвилин його кудись везли у патрульній машині.

На запитання, куди саме патрульні відвезли цього чоловіка, Е. Біганова повідомила, що на перевірку “до наркодиспансеру”, де вже на нього чекали працівники міськвідділу міліції. Разом з тим, прес-секретар сумського управління МВС зауважила, що цю перевірку так і не було зроблено.

“Коли туди приїхали, ми порахували, що як такого правопорушення не було. Потім приїхала дружина і забрала людину додому на машині”, — повідомила Е. Біганова.

За її словами, з керівником сумської “Народної Самооборони” правоохоронці спілкувалися з 7 вечора до 7.45.

“Я подивилася інформацію на сайті “Народної самооборони” про те, що з ним грубо розмовляли. Не було цього. Ми спростовуємо цей факт… Що з ним у грубій формі говорили, я не думаю, оскільки у нас начальник УВС так ставиться… Все було ввічливо і культурно. У нас з цим суворо”, — підкреслила вона.

Відповідаючи на запитання, чому сьогодні до І. Боршоша приходив дільничний інспектор, вона відповіла, що він міг приходили, щоб з’ясувати всі обставини його обвинувачення у викраденні. “Дільничний інспектор — найбільш мирний співробітник міліції, він приходить до людей, коли необхідно поговорити, з’ясувати ситуацію. За ним же не наряд приїжджав, не група затримки”, — підкреслила посадовець.

Коментуючи слова І. Боршоша, що дільничний просив його пройти до начальника райвідділку міліції, Е. Біганова виголосила: “Це просто анекдот!”.

Нагадаємо, що сьогодні у коментарі ГолосUA Іван Боршош заявив, що його “запхали на заднє сидіння міліцейської патрульної машини”, приблизно півгодини везли у невідомому напрямку за місто, потім такий же час везли назад у місто. У цей же час, за його словами, відібрали сумку і мобільний телефон.

“Буду писати або скаргу, або звернення до міністра. Зараз я консультуюсь з юристами і в будь-якому разі ми це просто так не залишимо”, — повідомив він.

Читайте также по теме