ГолосUA
13:11 16/08/2010

Керівники областей понесуть персональну відповідальність за ситуацію з пожежами в регіонах країни — Янукович

Президент України Віктор Янукович незадоволений тією кількістю заходів із подолання та упередження пожеж в українських містах та областях, які зараз проводяться у зв’язку з надзвичайною пожежною небезпекою в країні.

Про це глава держави сьогодні заявив на селекторній нараді, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, цей важкий період спеки був перевіркою на боєздатність керівників міст та областей. «Я б сказав, що це така перевірка на боєздатність. І ми подивилися, як хто в цій ситуації працює. Розверталися, я вам скажу, дуже повільно. Я не хочу сьогодні на цій селекторній нараді витрачати багато часу, в мене будуть окремі розмови з деякими керівниками, і, як кажуть, в очі хочу подивитись і сказати, що жирок трошки, як кажуть, треба потрусити», — зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що в такі ситуації треба діяти і реагувати швидко.

За словами В. Януковича після проведення засідання РНБО, яке глава держави екстрено зібрав у зв’язку із лісовими пожежами та аномальною спекою в країні, сталося 3 тисячі пожеж, з них — 2200 у лісах, якими було охоплено майже 6,5 тис га лісів і лісових насаджень. «Найбільш складна ситуація на Південному сході — у Криму, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській та Сумській областях», — розповів Президент.

В. Янукович наголосив, що керівники областей несуть персональну відповідальність за ситуацію із пожежами.

А. Береза />  

Читайте также по теме