ГолосUA
16:26 20/08/2009

Керівництво «Родовід Банку» спростувало заяви Луценка про фінансові махінації

Керівництво «Родовід Банку» спростувало заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка стосовно фінансових махінацій із земельними ділянками попереднім керівництвом фінустанови.

Про це повідомив тимчасовий адміністратор банку Сергій Щербина, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, вартість земельних ділянок, які ніби-то перезаставлялися по кілька разів під різні кредити, становить близько 8 млрд. грн., а банк видав кредитів під цей залог на суму близько 2,5 млрд. грн. «Земельні ділянки закладалися у рамках закону, тому в нашому випадку все нормально. Єдине, що концентрація однієї застави може бути великою, але якісь порушення у банку — це не відповідає дійсності», — зазначив С. Щербина.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вчора заявив, що Управління по боротьбі з організованою злочинністю столичної міліції проводить дослідче розслідування за фактами фінансових зловживань на суму 2 млрд. грн. в «Родовід Банку».

Зокрема, за його словами, в листопаді 2007 року між «Родовід Банком» і ТОВ «Баски+2004» було підписано кредитний договір, відповідно до якого це товариство з обмеженою відповідальністю відкривало кредитну лінію на загальну суму 250 млн. грн. «Як забезпечення виконання зобов`язань за цим договором це ТОВ передало банку в іпотеку земельну ділянку загальною площею 113 га, яка знаходиться в Києві по вул. Озерна», — уточнив міністр.

Надалі, за словами Ю. Луценка банк уклав кредитні договори ще з 15 компаніями на загальну суму 1,750 млрд. грн. «Заставою по всіх цих кредитах була та сама земельна ділянка, яка фігурувала в договорі з ТОВ «Баски+2004», — підкреслив він.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме