ГолосUA
16:10 10/08/2010

Керівництво юридичного вишу обіцяє оприлюднити обставини смерті абітурієнта

Смерть 17-річного студента Запорізького юридичного інституту 9 серпня могла настати в результаті інтенсивних фізичних навантажень, протипоказаних під час аномальної спеки, що досягла в понеділок 50 градусів на сонці.

Про це повідомив заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги N5 міста Запоріжжя Сергій Баранник.

За його словами, кілька годин поспіль бригада "Швидкої допомоги" намагалася повернути парубка до життя. Були проведені інтенсивні реанімаційні заходи, так зване протезування життєво важливих функцій організму потерпілого: катетеризування центральної вени, штучне дихання тощо. З діагнозом "порушення мозкового кровообігу" парубка доставили в Запорізьку обласну дитячу лікарню, де до вечора він помер.

За словами медиків "Швидкої допомоги", працівники юридичного інституту повідомили їх, що курсант — житель Василівського району Запорізької області — втратив свідомість після фізичного навантаження, нібито на уроці або екзамені з фізкультури. Керівництво юридичного інституту пообіцяло в найближчі години розповісти про подробиці події у вузі.

Як повідомлялося раніше, на момент приїзду бригади "Швидкої допомоги" молода людина перебувала в комі, а температура його тіла складала 41,7 градусів. Для встановлення причини смерті студента призначена експертиза.

Раніше Міністерство освіти і науки рекомендувало вищим навчальним закладам припинити проведення польових, археологічних і фольклорних практик через спеку.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме