ГолосUA
06:24 12/03/2010

Керувати державою буде Центр стратегічних реформ при Президентові – Герман

Виробляти державну політику України буде Центр стратегічних реформ при адміністрації Президента.

Про це заступник голови адміністрації президента України Ганна Герман заявила в ефірі ток-шоу «Я так думаю» на «5 каналі», передав кореспондент ГолосUA.

«Президент створює Центр стратегічних реформ, і цей Центр буде виробляти політику всієї держави і уряду в тому числі. В президентській адміністрації буде знаходитися той двигун, який був виробляти і ідеї і механізми їх реалізації», — зазначила вона.

При цьому Г. Герман не виключила, що між Адміністрацією Президента та Кабінетом міністрів може виникати певне «тертя». «Але ніколи не буде конфліктів і сварок. Повірте, ця команда буде працювати стільки, скільки їй відведено, і буде працювати як добрий годинниковий механізм. На цьому я зараз тут можу поручитися. Я надіюся на високий авторитет президента, я надіюся на його силу, на його вміння здисципліновувати команду. Повірте мені, Янукович вміє заставити людей працювати. І цей уряд буде працювати», — запевнила чиновник.

Водночас, вона зазначила, що уряд то не є щось «стале раз і назавжди». «Призначені міністри, якщо час покаже, що вони не можуть справляти із завданнями, які перед ними стоять, будуть замінені на кращих міністрів», — наголосила заступник голови адміністрації Президента.

Г. Герман також підкреслила, що жодних непорозумінь в урядовій команді через велику кількість віце-прем’єрів не буде. «Всі рішення уряду будуть прийматися на засідання уряду. Процедура прозора, процедура чітка. Там є завжди правник, який візує або не візує рішення. Якщо не візує якихось рішень, то вони не можуть прийматися…», — відзначила вона.

Окрім цього Г. Герман запевнила, що громадськість матиме можливість контролювати урядову роботу і попросила політичних експертів не критикувати новий Кабінет міністрів, а дораджувати йому.

Нагадаємо, що 11 березня Верховна Рада затвердила новий уряд України на чолі з регіоналом Миколою Азаровим.

А. Береза

 

Читайте также по теме