ГолосUA
08:37 29/12/2008

Кількість контрабанди у 2008 році збільшилась на 53%

У 2008 році в Україні зросли обсяги контрабанди та спроб перетнути кордон з підробленими або чужими паспортами.

Про це повідомила «Німецька хвиля».

За даними прикордонників, кількість контрабанди у 2008 році збільшилась на 53% від загальної суми вилученої контрабанди за минулий рік.

Керівник Західного регіонального управління Держприкордонслужби Анатолій Горбенко повідомив, що найчастіше до України намагаються незаконно завезти оргтехніку, комп’ютери та м’ясні вироби, а вивозять — сигарети.

За словами Анатолія Горобенка, змінилися й схеми контрабанди. „Зараз відсутні так звані „чорні” схеми, коли товар завозили без догляду, без занесення у базу даних. В дію вступили „сірі” схеми, коли заходить товар за заниженими цінами, зі змінами кодів класифікації”, — сказав він.

Прикордонники також констатують, що кількість спроб перетнути кордон за підробленими, чужими або недійсними документами щоразу зростає. Такі затримання відбуваються щодня.

Водночас, за інформацією Держприкордонслужби, за одинадцять місяців цього року західний кордон України перетнуло майже 25 млн. громадян, що на 5-6% менше, ніж торік. Прикордонники пояснюють таке зменшення розширенням Шенгенської зони, що ускладнило отримання віз для громадян України.

 

Читайте также по теме