ГолосUA
12:34 09/08/2010

Кількість стихійних лих у Криму і Карпатах буде збільшуватися, — експерт

У подальшому кількість стихійних явищ у Криму і Карпатах буде збільшуватися.

Такий прогноз зробив директор Інституту гідрометеорології Володимир Осадчий на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Для гірських систем у часи розбалансованої кліматичної системи характерні дуже різкі зміни кліматичних умов, які призводять до стихійних метеорологічних явищ. Так, за рахунок збільшення опадів у західних регіонах, зокрема, збільшення басейну західного Бугу і Дунаю, загальна кількість опадів дещо збільшується на території цих річних басейнів”, — розповів він.

При цьому він зазначив, що кількість стихійних метеорологічних явищ протягом останніх 25 років дуже сильно збільшилися і буде збільшуватися надалі за рахунок підвищення температури повітря в зимовий період.

Проте таке явище, за словами експерта, не характерне для решти території України, оскільки, як показав приклад зими цього року, величезна кількість води, яка формується внаслідок випадіння великої кількості опадів у грудні — лютому в басейнах Прип’яті, Дніпра та Десни, іде у грунтові води. Тому паводків у басейнах цих річок досі не спостерігалося.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме