Димитрий Бабич
06:02 13/08/2012

Кількість українських туристів в Болгарії зросла більш ніж на 40%

У порівнянні з 2011-м роком кількість українських туристів, вже відвідали найбільші болгарські курорти, в нинішньому році зросло на 41%. /> Це кореспонденту агентства ГолосUA підтвердили в Міністерстві економіки і туризму Республіки Болгарія.
Згідно з офіційною інформацією, у цьому зв'язку болгарська сторона вже розцінила нинішній туристичний сезон, як «один з найуспішніших за останній час».
Як повідомив голова профільного відомства Ділячи Добрев, станом на 8 — 12 серпня 2012 Консульська служба посольства Болгарії видавала по 2, 5 — 3 тис. віз щодня.
«Слід відзначити невелике зменшення кількості відпочиваючих з Європейського союзу, проте, ці показники компенсуються за рахунок наших традиційних друзів з країн СНД. Це пов'язано з тим, що українці, росіяни та білоруси гідно оцінюють якість наданих болгарами послуг», — зазначив Д. Добрев.
Нагадаємо, що з 1 липня нинішнього року громадяни України, Росії та Молдови мають можливість отримувати річну багаторазову візу, в тому випадку, якщо вони вже відвідували Болгарію.
За неофіційними даними, з початку курортного сезону в Болгарії в 2012-му відпочили понад півмільйона українців.

Читайте также по теме