ГолосUA
09:54 12/06/2010

Кінах: Парламент до 15 липня має прийняти Податковий кодекс

Народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах вважає, що проект закону Податкового кодексу України має бути прийнято Верховною Радою до 15 липня.

Про це він заявив в Донецьку на прес-конференції, повідомила прес-служба Партії регіонів. 

«Я думаю, що ми повинні прийняти проект Податкового кодексу до завершення цієї сесії, — сказав А.Кінах. — Тобто, умовно, десь до 15 липня з тим, щоб за півроку до формування бюджету, прогнозовано з техніко-економічними обґрунтуваннями, всі ті нові рішення, які будуть у Податковому кодексі, врахувати в державному бюджеті 2011 року». При цьому він додав, що в парламенті «і в першому, і в другому читанні треба серйозно працювати, тому що система оподаткування впливає на життя кожної людини».

Водночас він підкреслив, що в Україні ще цілий місяць широко обговорюватиметься проект нового Податкового кодексу й вноситимуться відповідні корективи.

«Сьогодні, коли вже проект закону про Податковий кодекс внесено до парламенту, ми організовуємо, починаючи вже з 16 червня, дуже серйозні слухання експертів, представників бізнесу, аналітиків із тим, щоб на всіх етапах розгляду податкового кодексу вже в парламенті, як закону, ми максимально б внесли те, що необхідно для вдосконалення податкової системи», — пояснив А.Кінах.

Він наголосив, що вдосконалювати Податковий кодекс потрібно «не лише у фіскальній частині, але й у частині стимулюючій – треба глибоко розібратися з податком на додану вартість, у питаннях компенсації негативного сальдо, в спрощенні оподаткування для малого й середнього бізнесу тощо».

«Я сподіваюся, й ми зробимо все з нашого боку, щоб проект закону про Податковий кодекс на всіх етапах був доповнений, якісно вдосконалений і обов`язково прийнятий із тим, щоб уже бюджет 2011 року формувався на більш якісній і стимулюючій податковій системі, що вкрай важливо для всіх, особливо для промисловців і підприємців», — сказав народний депутат.

Він нагадав, що сьогодні, на жаль, податкова система України, згідно з висновками міжнародних експертів, «є однією з гірших у світі». За його словами, минулого року Світовий банк і ряд незалежних аналітичних агентств проводили аналіз податкової системи в 183 державах світу, й Україна в цьому дослідженні одержала рейтинг під номером 181. «Було зроблено вкрай неприємний висновок, що по непрозорості адміністрування, по корумпованості, по фіскальному тиску податкова система України одна з гірших у світі», — повідомив А.Кінах.

«Звичайно ж, Податковий кодекс у цьому плані має для нас величезне значення, і це завдання треба вирішувати в постійному діалозі влади та бізнесу», — зазначив народний депутат. />  

 

Читайте также по теме