ГолосUA
14:44 24/01/2009

Кінотеатри Одеси через кризу вдвічі скоротили репертуар фільмів

Кінотеатри Одеси вдвічі скоротили репертуар фільмів у зв’язку з впливом економічної кризи. />  

Про це повідомив “Репортер”.
 

«До Нового року в тиждень можна було побачити 4-5 нових фільмів. Тепер за тиждень можна поглянути лише 2 прем’єри», — цитує сайт директора по плануванню мережі кінотеатрів «Зоряний-Батьківщина-Москва» Андрія Мішинькина.
 

За його словам, однією з причин скорочення кінопоказів стала українізація іноземних стрічок та зростання курсу долара , яке ускладнило розрахунки українських дистриб’юторів з європейськими партнерами.
 

Андрій Мішинькин заявив, що при відбору кіно для демонстрації в кінотеатрах організатори звертають увагу на комерційний потенціал фільму, стежать, щоб підтримувалася різноманітність, тобто «щоб в наборі були і дитячі фільми, і комедії, і інші жанри». «Були більш сильні періоди в репертуарі, але фільми «Кохання-Зітхання 2» і «Заселений острів» (прим. — прем’єри грудня) не зібрали значних касових зборів і не увійшли до розряду крупних блокбастерів», — підкреслив Андрій Мішинькин.
 

При цьому він зазначив, що українському дистриб’ютору тепер доводиться витрачатися не тільки на переклад іноземних кінострічок, але й російських. За його даними, через українізацію кіно з січня по липень минулого року кінокомплекс втратив 60-70 % відвідувачів, а з липня по грудень ще 30%.

 

Читайте также по теме