ГолосUA
12:22 26/11/2008

Киргизстан на піку кризи

Киргизстан переживає пік кризи, що продовжується протягом 17 років.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні в рамках міжнародної конференції щодо ролі профспілок у кризі повідомила консультант програми школи лідерства недержавної організації Киргизстану центр «Інтербілін» Гульнара Джурабаєва. />  
За її словами, якщо глобальна криза торкнулась України та світу в цілому лише з початку 2008 року, то громадяни Киргизстану без світової кризи в повній мірі відчувають на собі її наслідки вже 17 років.
 
Протягом останніх трьох років, як зазначають експерти, цей процес погіршився. За словами члена киргизьких профспілок, з 5 мільйонів населення Киргизстану, 1 мільйон, а за оцінками деяких експертів і півтора, знаходяться на заробітках за кордоном. Це підтверджує те соціальне становище, яке існує в країні.
 
По суті, у Киргизстанських профспілок, що підтримують робочій клас, є безліч прав, юридично, говорить пані Джурабаєва, але де-факто вони не діють. « Всі конфлікти, навіть між правоохоронними органами, вирішуються сутичками. Нещодавно фінансова поліція та державтоінспекція влаштували масову сутичку. Це показували і ЗМІ», — зазначає Гульнара Джурабаєва.
 
Презентований на міжнародній конференції маніфест справедливості, що був розроблений в Україні, отримав від неї схвальні відгуки, і містить безліч гарних ідей. Їх зможе перейняти у свою політику профспілок і Киргизстан.

 

Читайте также по теме