ГолосUA
09:48 27/07/2010

Кирил налаштував Азарова на «добрі думки та добрі справи»

Після проповіді голови Російської православної церкви Кирила, Прем’єр-міністра Миколу Азарова потягло на добрі справи для народу України.

Про це сам чиновник зізнався під час розмови з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, повідомили у прес-службі уряду.

«Після молебну і Вашої натхненної проповіді на Володимирській гірці на День Хрещення Русі — думки в першу чергу про те, яке добро може зробити влада в Україні», — сказав М. Азаров.

Водночас, М. Азаров пообіцяв російському патріарху всіляко сприяти відродженню духовності в Україні.

«Ми будемо робити все, щоб безперешкодно будувалися храми, оживали монастирі, — сказав Микола Азаров. – Зокрема, уряд прийняв рішення, що протягом року з території Києво-Печерської Лаври будуть відселені всі установи і організації, які не мають відношення до заповідника і монастиря».

Патріарх Кирило подякував голові уряду за сприяння в організації візиту, який, на його думку, «може бути прикладом для багатьох інших держав». Водночас, глава Руської православної церкви пообіцяв молитися за те, “щоб досвід, мудрість, любов до свого народу, які він бачить в Прем’єр-міністрові України, якнайкраще розкрилися в цій посаді і дали добрі плоди для людей”.

«Тому що ми спостерігали, як люди «з пеклом в душі», які керували світськими справами, несли розбрат і руїну», — відзначив Кирил і додав: «Я відчув, що саме в Україні знаходиться найзначніший потенціал серед країн колишнього Радянського Союзу. Тут і економіка, і природа, і люди енергійні. Тому у мене немає сумніву, що народ України пройде складний період і здобуде нову історичну перемогу». />  

Читайте также по теме