ГолосUA
10:22 31/03/2010

Кириленко просить Януковича та Азарова не передавати Інститут національної пам’яті Держкомітетові архівів

Лідер групи “За Україну”, депутат від НУ-НС В’ячеслав Кириленко закликав Президента Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколу Азарова не допустити передачу Інституту національної пам’яті у сферу управління Державного комітету архівів.

Таку заяву нунсівець зробив у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

“Віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко дав доручення міністрам юстиції, економики, освіти та науки вивчити питання щодо функціонування Інституту. До цих доручень було додано 2 листи. У першому — депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко попросив Азарова змінити керівництво Інституту, а у другому — від Держкомітету архівів — йдеться про готовність прийняти Інституту до себе”, — сказав Кириленко.

Політик обурився, що такий вчинок є “першим кроком до утиску української культури”. Він заявив, що у зв’язку з цим вимагає не допустити передачу Інституту. “Нова влада останнім часом робить все більше кроків щодо утиску національної індентичності. Нас це непокоїть. Тому ми вимушені наполягати на негайному розгляді цього питання”, — наголосив В. Кириленко.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме