ГолосUA
11:23 02/09/2010

Китай готовий розпочати співпрацю з Україною — експерт

Китай готовий розпочати співпрацю з Україною у різних галузях.

Про це сказав доктор наук, професор дипломатичної академії КНР, перший секретар Посольства Китая в Україні Ян Чуан під час телемосту, передав кореспондент ГолосUA.

“Державний візит В, Януковича до Пекіну знаменує собою початок нового етапу наших відносин. Це перший рік президентства В, Януковича, цей рік для нього надзвичайно важкий і нам приємно, що В. Янукович все рівно зміг приїхати з офіційним візитом до Китаю. Для нас це означатиме, що наші країни готові до тривалої та більш глибокої співпраці”, — сказав він.

При цьому він наголосив, що відносини між Україною та Китаєм попри політичну ситуацію ніколи повністю не переривалися. “Ми здійснювали кілька візитів в Україну і, відповідно, ваше керівництво здійснило візити в КНР, а тому попри політичну ситуацію і зміну керівництва ми ніколи не припиняли бачити в Україні партнера”, — зазначив він.

Я. Чуан додав, що зараз, коли ситуація в Україні починає стабілізуватися і в ході майбутнього візиту В. Януковича до КНР є перспективи щодо більш ширшого співробітництва. “Китай радий розпочати співпрацю з Україною у багатьох галузях”, — підсумував він.

О. Каретнікова. />  

Читайте также по теме