Киян позбавили можливості реалізації місцевого самоврядування — Власенко

 

Олександр Попов призначений на посаду глави Київської міськадміністрації законно. Але кияни, завдяки змінам до закону про столицю, позбавлені можливості реалізації місцевого самоврядування.

 

Таку думку висловив народний депутат, представник фракції БЮТ Сергій Власенко у ефірі “5 каналу”.

 

“В усіх великих містах, Львові, Донецьку та інших, де мери об'єднують представницькі функції та роль виконавчої влади, їх обирають люди. У Києві, на жаль, цю людину призначають”, — підкреслив С. Власенко.

 

Проте народний депутат вважає, що О. Попов призначений на посаду “більш-менш коректно”. “На жаль, у вересні 2010 року були внесені зміни саме у ту частину Закону про столицю, яка регламентувала призначення мера”, — зауважив він.

 

Водночас він додав, що змінений у вересні 2010 року закон по столицю є несправедливим, бо ним, по суті, киян позбавили можливості реалізації місцевого самоврядування.

 

С. Власенко також повідомив, що опозиція ініціює подання щодо відповідних змін до закону про столицю, але при цьому зауважив, що навряд чи такі зміни будуть схвалені Конституційним Судом, який “все більше стає кишеньковим”.

 

Нагадаємо, У вересні цього року були внесені зміни у Закон про столицю, у нього була введена стаття 10.1, яка регламентує призначення мера.

 

Читайте также по теме