ГолосUA
16:07 29/12/2008

Киянам пропонують їздити на Мерседесах

У Києві презентовано новий міський автобус виробництва компанії Mercedes-Benz. />  

Як повідомила прес-служба КМДА, гендиректор КП «Київпастранс» Микола Ламбуцький наголосив, що новий автобус подібний до тих, які вже курсують вулицями міста і вироблені на заводі ЛАЗ.
 

«Сам факт того, що світовий лідер автомобілебудування пропонує в Києві свою продукцію, говорить про те, що київський ринок транспортних послуг вже подібний до світового», – зазначив Микола Ламбуцький.
 

За його словами, питання — буде чи ні новий автобус їздити вулицями Києва, вирішуватиметься під час тендеру, оскільки всі закупівлі транспорту обов’язково проходять через тендерні процедури.
 

«Проблема в наступному. Український завод має малу потужність, і, на жаль, автобусів такого класу – довжиною 18 і більше метрів – в Києві ще мало, приблизно 20. Тролейбусів вже багато – близько 60. Крім того, ці автобуси приблизно в чотири рази дорожчі за вітчизняні», – додав Микола Ламбуцький.
 

Генеральний директор КП «Київпастранс» зауважив, що сьогодні потреби міста в великогабаритному транспорті дуже великі через значні обсяги перевезень. І наступного року столична влада планує закуповувати окрім нових тролейбусів і автобусів трамваї, які також вкрай необхідні місту.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
08:03 02/10/2024

«Укрзализныця» возобновила движение на перегоне «Долинская-Николаев» в Николаевской области. Там производились ремонтные...